Je kent dat tv-programma ‘Collegetour’? Dat programma waarin Twan Huijs vragen stelt aan ‘iemand in het nieuws’? Meestal is dat een bekende Nederlander! Ook gasten in het publiek kunnen hun vragen stellen.

Dit programma was de inspiratiebron voor een nieuwe reeks activiteiten. Alleen gaan wij niet in gesprek met BN’ers maar met BM-ers: Belangrijke Mensen. Personen die bijvoorbeeld ‘bij ons op de Heuvelrug’ een belangrijke maatschappelijk rol vervullen. Zo gingen we in gesprek met Dewi Veer, apotheker van de Drie Leliën apotheek in Leersum. Met haar spraken we over haar beroep, verantwoordelijkheden en de ontwikkelingen in haar branche waar ook wij mee te maken hebben of krijgen. En we zullen op 30 mei in gesprek gaan met Martijn de Laat, de commandant van de brandweerpost van Amerongen. Tenzij hij wordt opgeroepen, uiteraard.

Over oproepen gesproken: heb jij een idee voor een persoon of beroep waarmee we in gesprek kunnen gaan? Laat het ons weten. Uiteraard ben je welkom tijdens deze avonden!