Cursusproject Amerongen

Bergbeklimmen met Katja Staartjes

Een indrukwekkende beeldlezing over twee Himalaya-expedities.

Bergbeklimster Katja Staartjes bereikte in 1999 als eerste Nederlandse vrouw de top van de Mount Everest, met 8848 meter de hoogste berg op aarde. Naast Mount Everest zijn er nog dertien bergreuzen hoger dan 8000 meter, de zogenaamde achtduizenders, allemaal gelegen in Azië. Katja beklom een aantal van deze joekels en neemt u met adembenemende beelden mee naar de 8163 meter hoge Manaslu, ook wel Berg van de ziel genaamd. Twee expedities ondernam de klimster naar deze piek in de Nepalese Himalaya; de eerste poging keerde het team 300 meter voor de top om, de tweede keer was het hoogte haalbare 8130 meter. Wat gebeurde er? Hoeveel moed is er nodig om 33 meter onder de top op je schreden terug te keren?
Katja neemt u mee naar grote hoogten en vertelt over haar liefde voor de bergen. Over leven op het scherpst van de snede. Over teamgeest, samenwerken en persoonlijk leiderschap. Over veerkracht. En over verleggen en respecteren van je grenzen.
Katja Staartjes bekleedde jarenlang in managementposities in bedrijfsleven en publieke sector en besloot op gegeven moment haar baan op te zeggen voor haar passie. Behalve als motivatie-spreker werkt Katja tegenwoordig als (team)coach. Zij is na de aardbeving in Nepal benoemd tot goodwill ambassadeur voor het Himalaya-land.
Katja schreef een aantal boeken, onlangs verscheen Topteams, samen bergen verzetten (uitgeverij Management Impact) dat zij maakte samen met fotograaf Menno Boermans. Tijdens deze avond zal een exemplaar van dit boek worden verloot.
Kijk vooraf ook op de websites van Katja Staartjes en van Topteams.

NB: Cursusprijs is incl. koffie/thee vooraf en tijdens de pauze. Zaal open vanaf 19.45 uur.

Meer afbeeldingen

Details

Dag
vrijdagavond
Datum
7 februari
Tijd
20:00
Locatie
Napoleonschuur, Burgemeester Jonkheer H. van Den Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen
Cursusprijs
€19,00
Materiaalkosten
-
Meenemen
Onder leiding van
Katja Staartjes
Contactpersoon
Jolanda Boersma
Telefoon
06-55888504

Cursusdata

  • 07 februari 2020