Cursusproject Amerongen

De geschiedenis van Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark kent een interessante geschiedenis die begint in 1932.

Wat hebben sigaren en een kippenfarm van doen met Wu Wen, Xing Ya en Fan Xing, het pandagezin in Ouwehands Dierenpark? En nee, Umkhosi, met de zeldzame witte leeuwen, Apen op Stelten, Neus aan Neus met de ijsberen, Gorilla Adventure, Expeditie Berenbos en het nieuwste project Pandasia ontstonden niet ‘zomaar’, daar op de Grebbeberg. Integendeel. Ouwehands Dierenpark kent een interessante geschiedenis die begint in 1932. Een geschiedenis waar de economische crisis van de jaren dertig in de vorige eeuw en de bekende – en beruchte – eerste oorlogsdagen een belangrijke rol hebben gespeeld. Om maar wat te noemen.
Een deel van die geschiedenis is nog steeds te zien in het park. Maar er kan ook over worden verteld aan de hand van foto’s. Vooral door iemand die zich als vrijwilliger al jarenlang verdiept in het verleden van de Dierentuin.

Zijn naam is Anton van Barneveld en hij zal uw inleider en rondleider zijn.

Hij verzorgt zijn inleiding op woensdagavond 29 september in de Tabaksschuur van het Utrechts Landschap. Een paar dagen later, op zaterdagochtend 2 oktober, verzorgt Anton een rondleiding voor de liefhebbers. De entreekosten voor het park dient u ter plekke zelf te betalen.

We denken dat door deze cursus Ouwehands Dierenpark voor u nooit meer zal zijn dan wat het tot nu toe is. Nóg interessanter!

Meer afbeeldingen

Details

Dag
woensdagavond
Datum
29 september 2021
Tijd
20:00 uur
Locatie
Tabaksschuur Amerongen, Veenseweg 8, 3958 ET Amerongen. Parkeren bij Sportpark De Burgwal, adres Burgwal 2-4. Vandaar ca. 5 minuten lopen.
Cursusprijs
€11,50
Materiaalkosten
-
Meenemen
Prijs is exclusief kosten rondleiding
Onder leiding van
Anton van Barneveld
Contactpersoon
Wim Post
Telefoon
06-51446863

Cursusdata

  • 29 september 2021
  • 02 oktober 2021