Cursusproject Amerongen

Vormgeven in hout (Gaat niet door)

Loop je door het bos of op vakantie door de wijnvelden en ineens zie je daar een “draakje” liggen. Een stuk van een oude wijnrank. Wat kan je daarmee?

Met een workshop van een middag zal het je niet gaan lukken met een mooi afgewerkt kunstwerk naar huis te gaan. Hoewel, het zijn al kleine kunstwerkjes op zichzelf. Mooie stukjes hout, stronkjes uit het bos. Ze mogen ook vergaan in de natuur. Maar hoe mooi en boeiend is het ook om ze van dichtbij te bekijken, te voelen en schoon te maken. Te ontdekken hoe het er zonder bast uit ziet. En misschien de vorm te volgen met een kleine guts. En dan heb je aan het eind van de middag toch veel ontdekt en kijk je de volgende keer heel anders naar hout en bomen! We beginnen om 14.00 uur en eindigen rond 17.00 uur.

Anna Hakvoort wordt geïnspireerd door de natuurlijke vormen van het hout en werkt deze verder uit met klopper en guts. Het proces is voor haar net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken en te voelen, de vorm te volgen, je intuïtie te volgen, weg te halen wat er niet hoort. In haar eigen atelier neemt ze ons mee op ontdekkingsreis. Zie ook haar eigen website.

NB. Materiaalkosten, koffie of thee inbegrepen. Als je al een stuk hout hebt waar je iets mee wil doen neem dat dan mee.

Meer afbeeldingen

Details

Dag
zaterdagmiddag
Datum
9 mei
Tijd
14:00 uur
Locatie
Atelier Hakvoort, Langbroekerdijk A 139 Langbroek (Utrecht)
Cursusprijs
€15,00
Materiaalkosten
-
Meenemen
Onder leiding van
Anna Hakvoort
Contactpersoon
Wery Knaven
Telefoon
06-11 018518

Cursusdata

  • 09 mei 2020