Wijnproeven in de wijngaard

En nu eens naar de bron; de wijngaard

Op zaterdag 22 juni zullen we niet zoals gebruikelijk in de Napoleonschuur in Amerongen onze wijnen proeven,maar hebben we samen met Ruud IJzelendoorn, Registervinoloog van de Nederlandse Wijnacademie, een wijnproeverij in een Nederlandse wijngaard georganiseerd.
Als je voor deze bijzondere wijnproeverij intekent dan ga je met eigen vervoer naar deze prachtige locatie in de buurt van Elst (Gelderland) en word je ontvangen met koffie/thee. Er is voldoende gelegenheid tot parkeren.
We starten stipt om 10.30 uur het programma waarbij je op een interactieve manier kennismaakt met de Nederlandse wijnbouw en de Nederlands wijngaard in het bijzonder. Aansluitend maken we een wandeling door de wijngaard en zullen aan de hand van observaties en vragen meer inzicht krijgen in de Nederlandse druiventeelt.
Daarna zullen we een 5-tal wijnen van deze wijngaard gaan proeven.
Het bezoek duurt ongeveer 2 ½ uur waarin Ruud samen met de wijngaardenier je door het programma zal leiden. Het proeven van de wijn en het delen van de observaties met de andere deelnemers wordt afgewisseld met de specifieke bijzonderheden van de verschillende Nederlandse druivenrassen en leuke wijn weetjes. Na afloop weet je meer over deze Nederlandse wijnmaker, zijn wijnen en de specifieke kenmerken hiervan. De wijnproeverij wordt op een leuke en ontspannende wijze gegeven en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Tip: stevige schoenen en kleding aanpassen op de wandeling door de wijngaard.

Meer afbeeldingen

Details

Dag
zaterdagochtend
Datum
22 juni 2024
Tijd
10.30 uur
Locatie
prachtige locatie in de buurt van Elst (Gelderland)
Cursusprijs
€35,00
Materiaalkosten
-
Meenemen
Onder leiding van
Ruud IJzelendoorn
Contactpersoon
Jolanda Boersma
Telefoon
06-55888504

Cursusdata

  • 22 juni 2024