Workshop fermenteren
Nee: Fermenteren is een prachtige en eenvoudige manier om groentes te conserveren. Een schone pot en wat zout, meer heb je niet nodig.
Door rauwe groente samen met zout in een pot te laten staan komt er een fermentatieproces op gang.
Hierbij gaan melkzuurbacteriën zich vermenigvuldigen.
Deze bacteriën geven de groente een aangename zurige smaak, terwijl de groente toch knapperig blijft.
Voor fermenteren zijn geen grote hoeveelheden groenten nodig. Heb je bijvoorbeeld wat wortel of knolselderij over, dan kun je die in een klein potje laten fermenteren op het aanrecht.
In de workshop leer je hoe eenvoudig het is om te fermenteren, waar je op moet letten en hoe je met smaken kunt variëren. En na afloop neem je je zelf gemaakte pot met waterslot en met gefermenteerde groenten mee.
Over de docent
Al tientallen jaren maakt Lia elke winter rode en witte zuurkool. Dat heeft ze inmiddels uitgebreid met de fermentatie van ook andere groenten.